IMG_2484

Vad gör jag?

Jag driver Ullförmedlingen, en arena för svensk ull, för att bidra till att svensk ull tas tillvara i högre utsträckning. Ullförmedlingen är en marknadsplats för köp och sälj av svensk ull. Just nu är jag projektledare för att skapa en digital plattform för ullförmedling som finansieras av Leader Upplandsbygd lokalt ledd utveckling. 

Jag projektleder också Ullpodden, landets enda podcast om ull. Jag gör podden tillsammans med Malin Ögland.

Jag och min sambo har en KRAV-ceritifierad ekologisk fårgård, Sjökärrets Ekogård, med ca 40 tackor av rasen Gotlandsfår och Jämtlandsfår. På gården har vi en liten gårdsbutik och säljer skinn, ull, garn och kött från våra får. 
 

Kort om min bakgrund

Jag har drygt 20 års erfarenhet från kultur, bibliotek och kommunikationsbranschen. Kommunikation och information är en röd tråd i mitt yrkesliv. Jag har 17 års erfarenhet som egenföretagare i Fias Bokstavsbyrå vid sidan om mina anställningar. Jag har varit anställd som projektledare, kulturstrateg, verksamhetscontroller och kommunikatör. Konsultuppdragen jag har haft vid sidan om min anställning och det har varit olika utredningar och kartläggningar inom kultur- och biblioteksvärlden och skribentuppdrag.

2004 tog jag steget och flyttade till landet från stan. Som landsbygdsbo har jag fått andra perspektiv på livet och samhället.  Och i 10 år har jag varit fårbonde, vilket är bland det roligaste och mest givande som finns. Att leva nära natur och djur och vara en del av ett småskaligt lokalproducerad verksamhet som ger glädje, mat och nytta till oss och våra kunder, det känns fint.

Varmt välkommen!